-Handlettering workshop

handlettering workshop

Handlettering workshop voor €45,-. Gaat door bij minimaal twee personen.

Het is leuk en ontspannend om te doen!

Het maakt je boodschap nog persoonlijker.

Het hoeft geen dure hobby te worden.

Je hebt geen mooi handschrift nodig, maar wel tijd en geduld.

Je kunt op elk denkbare ondergrond handletteren als je de basisbeginselen weet.

En je kunt oneindig veel inspiratie vinden op internet.

 

Enthousiast?

Kom samen of alleen, gezellig een handlettering workshop volgen bij Maison7!

Ontwerp je eigen labels, verjaardagskaarten en tekstborden! We gaan twee en half uur lang aan de slag met handlettering! Hierna weet je waar je op moet letten bij het tekenen van letters en hoe je een ontwerp maakt en uitwerkt. Vanuit mijn illustratieve/grafische kunstacademische opleiding en mijn ervaring als docent heb ik een workshop ontwikkelt met aandacht voor de grafische details en de opbouw van een compositie. Tegelijk leer je hoe je het mooiste resultaat kunt behalen voor het uiteindelijke echte werk!

Mijn workshops gaan door bij twee personen, wel geef ik anderen de gelegenheid om aan te sluiten bij een geplande datum. Een geplande datum vind je op deze site onder agenda, maar ook op Facebook.

Maison7 is een atelier in Kralingen Rotterdam en is gevestigd in een mooi oud Jugendstil pand uit 1901. Dit pand ligt op een kruising met de gezellige Lusthofstraat, waar je ook nog even leuk kunt winkelen. De workshop kan ik tot acht personen aan mijn keukentafel geven, bij grotere groepen kom ik ook op locatie. Op zaterdagen kunnen er ook workshops plaats vinden in J’oost, koffieschenkerij aan de beneden Oostzeedijk. Een leuke locatie te midden van vintage meubelen en voorwerpen.

En wat ook zeker niet zal ontbreken is: Koffie of thee, met iets lekkers van Carlier!’,  de meest karakteristieke bakker van Kralingen.

Genoeg ideeën en materialen om thuis aan de slag te gaan.

Na deze workshop heb je genoeg bagage en ideeën om je eigen projecten vorm te geven. Ik geef je een aantal opdrachten waardoor je stap voor stap leert waar je op moet letten en hoe je je eigen ontwerp aan kunt pakken. Deze opdrachten maak je in een handletteroefenschrift, die je van mij krijgt en waarin je thuis je eigen aantekeningen terug kunt lezen. Je kunt verschillende materialen en merken uitproberen, zodat je zelf makkelijker kunt kiezen met welke pennen je het liefst tekent.

Het laatste half uur besteden we aan het ontwerpen van je eigen kaart of quote en krijg je het niet helemaal af, dan mag je altijd nog een keer contact opnemen voor advies. Bovendien krijg je ook nog een goodie-bag mee naar huis met basismaterialen ter waarde van €12,50 waarmee je gelijk thuis aan de slag kunt.

Ben je enthousiast geworden? Bel of mail om je aan te melden.

Handlettering vervolg!

Fijn als je de basisbeginselen weet, maar elke keer weer verzinnen welke lettertypes je nu weer eens zal gebruiken, is ook nog wel eens een uitdaging!

Na of naast de basiscursus kun je ook kiezen voor letters ontwerpen vanuit je eigen handschrift. Ik begeleid je bij het maken van een kapitaal of hoofdletter typografie in verschillende stijlen. En leer je een mooi basis “handschrift” typografie. Ook geef ik je nog enkele tips om je letters te laten “dansen”, in het Engels wordt dat ook wel bouncing genoemd.

Bij deze workshop krijg je een luxe vier ringsmap met 25 insteekhoezen waar je je verschillende alfabet typografieën in kan doen, ruitjes papier, voorbeeld typografieën, potlood, gum, fineliners.

Deze workshop kost ook €45,- heb je al eerder de basis workshop gedaan dan krijg je €5,- korting. Natuurlijk wordt deze workshop ook weer geserveerd met lekkers van Carlier!

Een handlettering workshop is ook leuk om kado te geven en als invulling van een feestje.

handlettering workshop tegoedbon

Tegoedbon voor handlettering workshop Maison7. Namen kan je zelf of door mij laten invullen.

Bij grotere groepen vanaf 8 personen geef ik de handlettering workshop ook op locatie.

handlettering workshop

Dames aan het werk tijdens handlettering workshop

Reactie van Sabine na de workshop van woensdagavond 8 november:

Hoi Indira,

Super bedankt voor gisteren wat vond ik het leuk om te doen! Ik ga er ook echt mee aan de slag. Vond dat je het erg leuk, enthousiast, prettig en rustig deed. Ik hoop dat er veel workshops gaan volgen. Ik geef je naam iig door 😉
En mocht ik een leuk resultaat hebben mail ik je die zeker door.