Foodtruckfestival Schiedam

Proef! de Plantage, foodtruckfestival Schiedam

9 en 10 juni wordt in Schiedam in het Plantage Park een foodtruckfestival georganiseerd met als thema upcycling en recycling.

Proef! de Plantage is een foodtruckfestival in het oudste stadspark van Nederland dat zich bevindt in Schiedam.

Het is opgericht door 2 Schiedammers die het zonde vonden dat dit mooie stadspark leeg stond, ze besloten een foodtruckfestival te organiseren, maar niet zomaar een foodtruckfestival. Proef! de Plantage is een combinatie van kunst, cultuur, muziek en dat alles onder genot van een hapje van een van de aanwezige foodtrucks.

foodtruck festival Schiedam 2018

Get Rid en Maison7

Op uitnodiging van de dames van Get Rid, laat ik zien wat je met tweedehands spullen en materialen nog voor toffe dingen kunt maken.

Get Rid gaat net zoals ik voor zo min mogelijk afval. Veel materialen kun je namelijk opnieuw gebruiken voor een andere doeleinde. Dit willen zij het liefst laten zien aan zoveel mogelijk mensen. Tijdens dit festival willen zij met het op het festival geproduceerde afval verschillende kunstwerken gaan maken, die zij vervolgens zullen verkopen aan de bezoekers. Hiermee hopen zij net als ik, een nieuw bewustzijn te creëren.

Zaterdag 9 juni geef ik een demonstratie hoe je van een koffiezak een leuke wanddecoratie kunt maken. Deze zal later worden verloot tijdens de bingo. Maar ook zie je stoelen bekleed met koffiezakken en andere leuke upcycling items.

Proef! de Plantage, foodtruckfestival Schiedam, koffiezak als decoratie San Rafael

Een koffiezak als wanddecoratie, leuk in keuken of horeca.