upcycled meubels/woonaccessoires

Upcycled meubels/woonaccessoires

Het creatieve met het nuttige verenigen!

Waarom werk ik met afval?

De reden daarvoor is dat ik ervan overtuigd ben dat we steeds meer naar een circulaire economie moeten streven, waarin afval verdwijnt en juist afval onze nieuwe grondstof wordt.

De zorg omtrent ons milieu en wat er aan te doen, ligt ten grondslag aan het idee voor mijn atelier. In mijn atelier vind je alleen maar spullen die zoveel mogelijk van afval, afgedankt of rest materiaal zijn gemaakt. Mijn basismaterialen komen dan ook vaak van de kringloop en marktplaats of uit mijn eigen afvalbak!

Met een kunstacademie als opleiding, denken met mijn handen als filosofie en nooit stoppen met willen leren, ben ik met mijzelf de uitdaging aan gegaan om nieuwe producten uit afvalmateriaal te maken die zowel mooi als nuttig zijn.

Weggooien kan altijd nog!

Met het idee “weggooien kan altijd nog”, ben ik anders naar de dingen om me heen gaan kijken. Ik verzamel ideeën uit tijdschriften en pinterest en pas deze toe op mijn projecten. Zo hoop ik dat ik iets positiefs toevoeg  aan wat anders weggegooid zou zijn, maar nu een nieuw tweede of derde leven krijgt.

Daarnaast, waarom moet alles uit China of Taiwan of andere lage lonen komen, terwijl er hier ook mensen en bedrijven zijn die heel mooie en duurzame dingen kunnen maken. Let wel, veel van deze goedkope producten worden geproduceerd om snel weer vervangen te worden. Behalve dat ze de halve wereld over moeten, dragen deze spullen niet bij aan het verminderen van de afvalberg.

Waarom Maison7?

Ik zie ook steeds meer gelijksoortige initiatieven zoals atelier Maison7 om mij heen, wat alleen maar fantastisch is! In praktisch elke stad vindt je wel mensen die bezig zijn om meubels of woonaccessoires te restylen, upcyclen of te repareren.

Maison7 onderscheidt zich door:

  • Zoveel mogelijk met ecologische producten of oplossingen te werken. Als merken verf werk ik met AMAZONA krijtverf en Little Green.
  • De binnenkant krijgt net zoveel aandacht als de buitenkant.
  • Alles wordt mooi verpakt.
  • Handlettering of werken met tekst speelt een grote rol.

 Je kunt:

  • Zelf meubels brengen. Na duidelijke afspraken en een offerte maak ik het voor je in orde.
  • Zelf onder mijn begeleiding je meubel opknappen. zie: zelf meubels opknappen

Pop-Up atelier Beneden Oostzeedijk.

Maison7 verkoopt.

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je contact met me opnemen en spreken we af hoe we het samen regelen. Net zoals marktplaats.

Je kunt het natuurlijk bij mij komen afhalen of ik kan het verzenden en komen de verzendkosten voor jouw rekening.

Ook kun je een deel mijn artikelen vinden op Etsy, bij atelierMaison7.

De artikelen die op dit moment te koop zijn kun je vinden onder: