Maison7

Over Maison7

Eigenaresse: Indira Zevenhuizen

De naam Maison7 is ontstaan uit de liefde voor de Franse taal en geïnspireerd op de achternaam Zevenhuizen. Met een knipoog naar Kralings chique en moderne namen als Loods5 en room7.

Een atelier voor kleinmeubelen en vintage speelgoed

Maison7 is een atelier gevestigd in een oude dokterswoning uit 1901, in de Rotterdamse wijk Kralingen. Na een flinke verbouwing opende het atelier in 2015 haar deuren en werden de eerste workshops werken met krijtverf op de zolder etage gegeven. Nu kun je ook in het kantoor en de garage terecht om een workshop handlettering te volgen of zelf aan je meubel te werken.

Wat vind je bij Maison7?

Bij Maison7 vind je meubels voor kinderen en meubels die een mooie decoratieve waarde hebben. Na mijn opleiding stofferen kun je nu ook voor stofferingsklussen bij mij terecht. Ik maak in kleine oplages handgemaakte woondecoraties zoals, kussens, seizoensgebonden artikelen of kleine cadeautjes.

Bij mij vind je geen massaproducten, alles is handwerk

Ik volg de trend van hand-made, gericht op gebruiksvoorwerpen. Iets wat met zorg en liefde is gemaakt straalt dat ook uit. Het wordt daardoor voor de eigenaar nog dierbaarder en de moeite om het te houden en/of door te geven. Ik wil een alternatief bieden voor de weggooi-maatschappij. Daarbij is het hoger liggend doel dat we op deze manier het millieu sparen en dat we weer erkenning krijgen voor vakmanschap en ambachtelijkheid.

We volgen de trend van: “weggooien kan altijd nog!”

Veel meubels en gebruiksvoorwerpen krijgen bij mij nog een tweede kans. Dat wil ik op een creatieve manier en soms met een knipoog doen. Daarbij houd ik de trends van het moment in de gaten en volg op verschillende media de ideeën die bij nu passen.

Samenwerking

Voor stofferingsprojecten werk ik samen met Carolina Hoogstad van Passie voor Gordijnen, aan de Beneden Oostzeedijk in Rotterdam Kralingen.